Dark Mode On / Off

Het verschil tussen E-Bike en Pedelec

Omloop van Zandvoort

Vaak wordt niet goed begrepen wat nu met een e-bike of pedelec fiets wordt bedoeld. Beide zijn elektrische fietsen, echter met één groot verschil.

De Pedelec (pedaal elektrische fiets) is een fiets waarop jezelf moet fietsen. Deze fiets heeft een sensor die meet hoeveel kracht jezelf levert tijdens het fietsen. Afhankelijk daarvan wordt het elektrische systeem in werking gezet en zal deze je tijdens het fietsen ondersteunen. Je komt dus al fietsend gemakkelijker vooruit met minder inspanning.

De E-Bike daarentegen is een elektrische fiets waarop je niet beslist zelf hoeft te trappen. De snelheid waarmee je vooruit komt bepaal je wel zelf middels een gashendel of een knop. Op de E-Bike kun je evengoed ook zelf meefietsen maar dat heeft niet indirect invloed op de prestatie van de elektrische motor.

Voor heel veel ouderen is de E-Bike een uitkomst en dat laten de verkoopcijfers dan ook zien.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen