Dark Mode On / Off

IJsbergsla | lees alles over de herkomst.

IJsbergsla, dankt zijn naam aan de verre reis die het in vroeger tijden af moest leggen om bij de consument te komen. Van oorsprong komt ijsbergsla uit Californië. De knapperige sla-variant is hier zo rond 1900 ontstaan door kruisen en veredelen van andere slasoorten.

Natuurlijk wilden ook andere delen van de Verenigde Staten deze lekkere nieuwe slasoort proberen. Alleen was het probleem dat ijsbergsla bij kamertemperatuur al snel niet meer knapperig is.

Daarom werd gedurende de grote afstanden die moesten worden afgelegd (soms wel van drie dagen) de sla verpakt in stapels gebroken ijs. Daardoor kwam de sla nog heerlijk vers en knapperig aan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.