Dark Mode On / Off

Keulen, een heerlijke bestemming

keulen

Stedentrip Keulen | Grootste stad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft veel te bieden.

Op zo’n 2,5 uur rijden van Utrecht ligt een van de leukste steden van West-Duitsland: Keulen. Een heerlijke bestemming voor een stedentrip. De stad staat vooral bekend om haar imposante kathedraal, wilde carnavals nachten en haar kerstmarkt, maar de grootste stad van de deelstaat Nordrijn-Westfalen heeft meer te bieden dan deze 3 beroemde attracties.

Kölner Dom, hét symbool van de stad

Zonder twijfel is de Kölner Dom, de gotische kathedraal, dé bezienswaardigheid van de stad. Hoewel Keulen tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gebombardeerd, kwam de kathedraal redelijk ongeschonden uit de strijd en is het tegenwoordig absoluut het indrukwekkendste gebouw van de stad.

De Dom is officieel uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed en is hét symbool van de stad. Het is mogelijk de linker toren van de kathedraal te beklimmen, zeker een flinke inspanning maar ook een echte aanrader want na 500 treden volgt een geweldige beloning: een prachtig uitzicht over de metropool aan de Rijn.

Keulen staat bekend om haar rijke geschiedenis, die maar liefst 2000 jaar terug gaat, en haar bijhorende cultureel erfgoed. Hoewel een groot deel van het centrum tijdens de oorlog werd verwoest zijn er nog genoeg oude bezienswaardigheden terug te vinden. Delen van de oude stadsmuur zijn nog te zien en onder het stadhuis bevindt zich een ruine van een Romeinse tempel.

Boottochten op de Rijn

De stad wordt doorkruist door de Rijn, waarop populaire boottochten worden georganiseerd. Vanaf het water heeft men een prachtige blik op de indrukwekkende skyline van de stad. Aan de kant van de Altstadt loopt langs de rivier en deels door een park een mooie promenade waar het vooral in de lente en zomer heerlijk toeven is.

Tijdens een bezoek aan Keulen mag het ‘geboortehuis’ van het Keulse water, de wereldberoemde Eau de Cologne, zeker niet gemist worden. In het geboortehuis bevindt zich een tentoonstelling  waar meer over de geschiedenis van het parfum geleerd kan worden. In de bijhorende winkel kunnen vanzelfsprekend passende souvenirs gekocht worden.

Een intensieve dag sightseeing kan perfect worden afgesloten in een van de gezellige bierlokalen van de stad, waar het typische Keulse bier Kölsch zeker geprobeerd moet worden.

Keulen is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg en in de stad en omgeving kan een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden gevonden worden, van hotel tot bed & breakfast en van vakantiehuis tot pension.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.