Dark Mode On / Off

Knokke, een gevulde portemonnee komt van pas

Knokke is leuk om een dagje te bezoeken

Nog altijd is het Vlaamse Knokke, dé plaats voor de jetset. De gemeente Knokke-Heist omvat vijf badplaatsen t.w. Heist, Duinbergen, Albertstrand, Knokke en Het Zoute. Wil je de prachtige witte villa’s en de duurste appartementen bewonderen ga dan naar Het Zoute. Een chique badplaats met veel exclusieve hotels en luxe boetieks. Knokke wordt nog altijd het Monte Carlo van het noorden genoemd en dat zie je dan ook, overal waar je kijkt.

Knokke ontstond waarschijnlijk in de 13e eeuw na inpolderingen. Visserij was vroeger de belangrijkste bron van inkomsten in Knokke. Aan het einde van de 19e eeuw kwam het toerisme op onder aanvoering van de families Lippens en Van Bunnen. In 1908 stichtte de familie Lippens de Compagnie Het Zoute. De familie wilde voorkomen dat hun eigendommen zouden versnipperen en men kon zo de ruimtelijke ordening van Knokke-Heist bepalen. Vooraanstaande architecten werden door de familie aangetrokken en dat zie je terug aan de vele cottage-villa’s in Engelse stijl, uit het begin van de twintigste eeuw. De bevolking groeide daardoor aanzienlijk.

Knokke, een leuke dag uit

Knokke is leuk om een dagje te bezoeken. Vanaf de kustlijn zie je in de verte aan je rechterhand de Zeeuwse kust en naar links kijkend, kun je in de verte de haven van Zeebrugge waarnemen. Ga je een wandeling maken van Het Zoute tot aan Zeebrugge dan valt met name de lelijke betonnen wand op die dienst doet als betonnen dijk. Je passeert de vele dure winkels en galeries van onder meer Scapa en Olivier Strelli. Alle welbekende namen als Dior, Cartin, Chopard en Yves Saint Laurent zijn hier vertegenwoordigd. Knokke heeft veel inwoners die er een tweede huis hebben, meer dan vijftig kunstgaleries en zo’n 1500 winkels.

Neem voor als je wilt inkopen een goed gevulde portemonnee mee en neem aan het eind van de dag een plaatsje op het bekende en drukke Rubensplein. Hier kun je nog even gezellig bijkomen en al het rijke wat je hebt gezien, rustig op je in laten werken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.