Dark Mode On / Off

Met Borsa-turism leert U Roemenie anders kennen.

Roemenië | Het ontdekken waard.

Borsa-turism is een reisagentschap, pension en camping in één.

De mogelijkheid om te kamperen, caravan of camper te plaatsen en kamers te huren. In het noorden van Roemenië, op een hoogte van 700 m. in de Karpaten, is het heerlijk toeven. Kris Verellen, Vlaming, eigenaar en gids, woont meer dan 9 jaar in Borsa. Zijn Roemeense vrouw spreekt Nederlands. Zij zorgt voor ontbijt, eventueel avondeten.

Een typische Roemeense barbecue ligt in de mogelijkheden. Mooie nieuwe moderne **hotels en *** pensions zijn er voldoende aanwezig.

De Noordelijke Karpaten

Borsa heeft verschillende wandelpaden tegen de hoogste berg uit de Noordelijke Karpaten, verschillende meren, een waterval, … In de buurt rijdt dagelijks een stoomtrein waar toeristen mee meekunnen. De terugtocht kan ook via een wandeling over een bergkam. Tot de top van de Pietrosul (2303 m.) kan in 1 of 2 dagen, overnachten in het meteostation.

De streken Maramures, Bucovina en Zuid Transylvania leren kennen kan door samen met Kris op tocht te gaan.

Hij kent de gewoonten, cultuur en geschiedenis van Roemenië en in het bijzonder voorgenoemden. Hij laat U zien waar U anders geen adres van kent, geeft de nodige toelichting en vertaalt Uw vragen aan de plaatselijke bevolking. Door hem kan U Roemenië leren kennen, anders dan Dracula, arm, zigeuners, en stelen !!! De mooie natuur, de aparte cultuur, … De begeleiding kan ook per fiets.

Via de website www.borsa-turism.be kan U al de verschillende programma’s afprinten, meer weten over de prijs, … Op aanvraag kan U de programma’s naar Uw gading veranderen, verlengen, … Voor groepen is er de mogelijkheid van afgehaald te worden aan Uw woonplaats. Wie niet graag veel autorijdt, kan vliegen tot in Cluj Napoca of Targu Mures waar U opgehaald wordt. Sibiu is in 2007 de culturele hoofdstad van Europa.

De mogelijkheid om hulpdorpen te bezoeken in tussentijd, met Kris als “vertaler” is zeker in te passen. Mensen die hulp schenken aan stichtingen en ook eens tot in Roemenië willen komen, hebben met Borsa-turism de beste mogelijkheid. Een groep kan afgehaald worden, naar het hulpdorp gebracht en er enkele dagen verblijven. Dan een programma volgen, eventueel speciaal in elkaar gestoken.

Bekijk onze website: Klik Hier

Hoogachtend, Verellen Kris

0040 745 271 576

Bent U in Roemenië en heeft U problemen, neem contact met office@sos-romania.ro
of Stan Distelmans 0040 729 091 885

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen