Dark Mode On / Off

Middelburg – toeristische top 3

Vleeshal Middelburg | In deze gotische hal van het vroegere stadhuis (Markt) werd ooit het vlees verhandeld.

De Vleeshal
In deze gotische hal van het vroegere stadhuis (Markt) werd ooit het vlees verhandeld. Tegenwoordig de plek voor tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Het stadhuis

Het stadhuis heeft een fraaie laatgotische gevel, prachtige Burgerzaal en een markante achthoekige toren. Kaartverkoop voor een bezichtiging vindt plaats in de Touristshop aan de Markt.

Het Zeeuws Museum

Een recent gerestaureerd Abdijcomplex. Waar onder andere Zeeuwse wandtapijten, 17e eeuwse schilderijen en 18e eeuws porselein te bezichtigen is. Onder den Toren, tel. 0118-653000.

Het mooiste plekje van Middelburg is De Kuiperpoort, en prachtig straatje met pakhuizen uit de VOC tijd. Op het poortgebouw zie je de kleuren van de stad Middelburg: rood, wit en geel.

Het mooiste café is De Mug, een bruine kroeg met een veelheid aan wijnen en bieren.
Ook eten en overnachten is hier mogelijk.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen