Dark Mode On / Off

Middelburg

Middelburg, een stad met een rijk verleden maar bovenal ook een moderne, levendige en bruisende stad. Middelburg telt vele unieke winkels en horecagelegenheden. Na een dag shoppen kun je nog volop genieten van de gezelligheid ’s avonds en een bruisend nachtleven.

Middelburg heeft vele verschillende winkels. In de Lange Delft zijn veel bekende winkelketens en warenhuizen. Op het mooie marktplein is iedere donderdag een keur aan waren op de markt met zijn vele kraampjes. In het centrum van de stad zijn overal gezellige straatjes met bijzondere winkeltjes en galeries. Bij ’ Artistiek ontbijt, ontwerp & wonen’ in de Seegerstraat kun je vanaf zeven uur ’s morgens terecht voor een ontbijt of ’s middags voor de lunch. Alles wat je in het pand ziet, is te koop. ’ De Drykkery’ heeft een ongekend aantal nationale en internationale boeken , cd’s en magazines.

Ruim aanbod aan winkels

Ga met de kinderen naar ’ Diezijn van de Gruiter’ voor hippe kleding, speelgoed en meubilair. Design-woonproducten vind je bij ’ Haar van boven, zij van beneden’. De duurdere kledingmerken zijn o.a. te vinden bij ’ Peter Christ Mode’ en ’Henk Sies’. Voor hippe schoenen en tassen is er ’ Deluxe’. Middelburg telt een ruim aanbod aan winkels die een bezoekje meer dan waard zijn. Ook ’s avond is de havenstad Middelburg erg gezellig.

De Vlasmarkt met tal van cafe’s en restaurants, heeft de bijnaam: Het straatje van verlangen. Het beste café van Nederland in 2005 was Café De Mug op de hoek van de Vlasmarkt en de Kromme Weele. Maak hier een keus uit maar liefst 120 soorten bier. Aan de Markt is De Bommel bekend om zijn lekkere koffie, met name hun Arabische melange is erg in trek. Aan de Lange Viele geniet café de Geere, met regelmatig live muziek, bekendheid.

Bezienswaardigheden en evenementen:

  • Abdij Toren Lange Jan
  • Miniatuur Walcheren
  • Rondrit Paardentram Stalhouderij Boone. De rondritten duren ca. 25 minuten
  • Stalhouderij Schroevers, deze stalhouderij verzorgt rondritten per paardentram door Middelburg.
  • Rondvaart Middelburg Tel. 0118-643272
  • Je vaart in open boten door de oude grachten van Middelburg
  • Rondvaart Veerse Meer vanuit Middelburg (3 uur)
  • Museum Arnemuiden in het voormalige stadhuis van Arnemuiden, Langstraat 35

Meer info en openingstijden: www.visitmiddelburg.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen