Dark Mode On / Off

Op de fiets door de tuin van Limburg

Fietsroutes langs unieke siertuinen.

Fietsroutes langs unieke siertuinen.

De regio Midden-Limburg, tussen Roermond en Weert, is voor een paradijs. Je treft hier gezellige historische stadjes en knusse dorpjes. De regio herbergt een groot aantal kastelen, landhuizen en (water-)molens.

De Maasplassen zijn een begrip als watersportgebied en door middel van het fietsroutenetwerk zijn voor de recreatieve fietsers of met de e-bike, de mooiste routes aan elkaar ‘geknoopt’! En ook de natuurliefhebber komt hier volop aan zijn trekken.

Minder bekend is dat Midden-Limburg een aantal echte ‘paradijsjes’ heeft in de vorm van unieke siertuinen. Het gaat hier om prachtige tuinen, die door particulier initiatief tot stand zijn gekomen. Er zijn enige fraaie kasteeltuinen bij, maar vooral op eigen erf heeft menig tuinliefhebber zich jarenlang ‘een slag in de rondte’ gewerkt.

Er is keuze te over! Zo zijn er tuinen met heemplanten en kruiden, tuinen met zeldzame bomen, sommige van subtropische afkomst, tuinen met kassen, waterpartijen of een stukje Australische ‘bush’. Of een tuin, waar je tegen een geringe vergoeding, bloemen mag plukken! De trotse eigenaren van deze tuinen, laten je met name in voorjaar en zomer, met plezier meegenieten van al wat hier bloeit (en eenieder steeds weer boeit!).

De Tuin van Limburg is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Haelen, Heel, Heythuysen, Hunsel, Roggel & Neer en Thorn. De tuinen hier zijn deels gelegen op ‘vrijkomende agrarische bebouwing’. Er is een fietsroute samengesteld met een aantal ‘kortsluitingen’ langs een 20-tal van de mooiste ‘paradijsjes’. De fietsroutes variëren in lengte van ongeveer 20 tot 70 kilometer. Elke tuin staat in deze folder in het kort beschreven, met daarnaast informatie over de ligging en openingstijden.

Deze informatieve folder wijst je de weg, óók naar gezellige eetcafé’s en herbergen. ‘Lekker genieten in Noord- en Midden-Limburg’ is overigens het motto van de Regionale VVV.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen