Dark Mode On / Off

Heerlijk overwinteren in Zuid Afrika

Zuid-Afrika | Zoek de zon op in de wintermaanden.

Genoeg van het gure typisch Hollandse winterweer? Zoek de zon op in Zuid-Afrika! Zuid-Afrika ligt aan de andere kant van de evenaar, wanneer het hier winter is, is het daar zomer. De perfecte reden om eens een bezoekje te brengen aan dit prachtige land.

Het echte Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent een aantal grote toeristische trekpleisters. Velen bekijken wild in het Krugerpark, proeven wijn in Stellenbosch of wandelen door de bekende Drakensbergen. Stukken minder toeristisch is de Robertson Wine Valley, vlakbij het Victoriaanse stadje McGregor. Dit stukje echt Zuid-Afrika heeft het allemaal. Wijngaarden en prachtige wandelroutes waar je adelaars, steenbokken en bavianen kunt tegenkomen.

Rust en avontuur

Aan zon geen gebrek in Zuid-Afrika. Extra lekker als je weet dat het in Nederland koud en grijs.. of zelfs wit is. In de Robertson Wine Valley is het heerlijk vertoeven met een goed boek onder een parasol, genietend van een heerlijk glas wijn. Bezoek eens het amfitheater, hier worden met regelmaat jazzconcerten gegeven. Ontspan en kom volledig tot rust. Fijn even weg uit de Nederlandse drukte. Toch zijn er voor de liefhebber ook voldoende activiteiten te ondernemen. In de omgeving zijn bijvoorbeeld golfbanen en typisch Zuid-Afrikaanse markten. Maar je kunt er ook heerlijk paardrijden, paragliden, fietsen en hicken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.