Dark Mode On / Off

Reisverzekering vergoedt niet altijd eigen risico

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering wil niet zeggen dat je niet met onverwachte uitgaven te maken kunt krijgen. Wie tijdens zijn reis cq vakantie ziek wordt loopt de kans om zelf zijn eigen risico van de zorgverzekering te moeten betalen. Heb je een reisverzekering afgesloten met geneeskundige kosten maar je wordt opgenomen in een ziekenhuis dan wordt door veel reisverzekeraars het eigen risico niet vergoedt. Zo kan een vakantie, ondanks de reisverzekering, nog een kostbare aangelegenheid worden.

De laatste jaren hebben veel verzekerden hun eigen risico zelf verhoogd naar bijvoorbeeld 800 euro om op die manier een lagere premie te betalen. Dat houdt in dat geval in dat verzekerden eerst tot aan dat bedrag zelf moeten betalen. Enkele reisverzekeraars die het eigen risico niet vergoeden zijn: Interpolis, Avéro Achmea, Allianz, HEMA en Zilveren kruis Achmea. Er zijn echter ook reisverzekeraars die wel het eigen risico vergoeden waaronder Reaal en ING. Wel hanteren ook zij weer een, weliswaar, lager bedrag aan eigen risico. Ziek worden in de vakantie kan dus duur uitpakken.

Op de website www.independer.nl kun je alles nog eens rustig uitzoeken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen