Dark Mode On / Off

Rolstoelvakantie op geheel aangepast schip

De Stichting “Varen met Wielen” liet op 2 april 2006 de “Quincy”te water. Een geheel aangepast schip en ingericht voor rolstoelafhankelijke mensen.

Het is mogelijk de boot zelf te besturen en zo met het hele gezin een week te genieten van een vaarvakantie, zonder hulp van bemanning. Is dat onmogelijk dan zijn er vrijwilligers die als schipper of verzorger mee kunnen.

Deze hebben de beschikking over een eigen hut. Jaarlijks wordt ook nog een boottocht georganiseerd voor ruim 300 kinderen, in samenwerking met ‘Siza Dorp Groep’, onderdeel van “Het Dorp”. Er wordt dan gevaren met zo’n 25 tot 30 boten. “De Quincy” is alleen bestemd voor rolstoelafhankelijke mensen die met hun gezin de boot voor een redelijke prijs kunnen huren, voor maximaal een week.

Er kunnen acht mensen aan boord. Het schip is 15 meter lang en extra breed, 4,70 meter, en luxe uitgerust.

Meer info en donatie: www.varenmetwielen.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.