Dark Mode On / Off

Vakantie in Santa Pola (Alicante Spanje)

provincie Alicante, een echte aanrader

Met de hoofdstad Alicante waar ook het vliegveld El Altet nabij is, kunt u genieten van een prachtige stad met veel cultuur en mooie parken. Een schitterende haven en een bruisend uitgaansleven. Genoeg te beleven voor jong en oud.

Wie het iets rustiger aan wil doen, maar toch wil genieten van zon, zee en strand, maar niet van de hectiek houdt van de grote stad, raad ik Santa Pola aan. Dit, van oudsher vissersdorpje, maar nu een plaats in opkomst is, is een echte aanrader voor laten we maar zeggen de 50-plusser. Het heeft echter genoeg faciliteiten om u te vermaken, zoals:het kasteel in het centrum met museum, het zee-aquarium met vissen uit de Middelandse zee, maar ook de zoutwinning en zoutmeren,waar u zelfs flamingo’s zult zien.

Aan de boulevards vindt u heerlijke restaurantjes, die direct aan de zee gevestigd zijn. De vissershaven is een bezoekje waard, wantrond 16.30 uur komen de vissersschepen terug met hun vangsten en lossen deze direct bij de visafslag. Het overbekende menu del dia (menu van de dag) krijgt gretig aftrek, want voor rond de 10.= p.p (soms minder) krijgt u hiervoor een drankje, een voorgerechtje, een hoofdgerecht en een toetje!!! Het menu del dia wordt geserveerd tussen 14.00 en 16.00 uur dus wees er dan als de kippen bij…

De plaatsen Guardamar del Segura en Torrejiega zijn eveneens gezellige kustplaatsen in de directe omgeving van Santa Pola. Zeker een dagtrip waard.

En natuurlijk Benidorm, wat heel leuk te bereiken is met het treintje (Tram) vanaf Alicante naar Benidorm. Deze ongeveer 1 uur durende trip leidt u langs de kustlijn, maar gaat ook door wat berglandschap en geeft schitterende panorama’s van de omgeving.

Wilt u meer de binnenlanden in, dan is Elche een aanrader. Hier staan meer dan 200.000 palmbomen in diverse prachtig aangelegde parken met ook waterpartijen. Verderop ligt Murcia wat veel cultuur biedt aan de stadverkenner.

Enkele andere stedentips zijn Catral, Creveillente en Guardalest met zijn schitterende uitzicht op de bergen en in het dal het meer en watervallen.

Tickets naar Alicante kunt u al tegen een scherp tarief online boeken. De vluchten zijn vaak rechtstreeks en gemiddeld bent u zo’n kleine drie uur onderweg.

Mail voor meer info naar fredniezink@hotmail.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.