Dark Mode On / Off

Volendam bekend bij alle toeristen

Volendam

Volendam

Het mooie vissersdorp aan het IJsselmeer, met zijn klederdracht, voetbal, muziek en vis. Kleine huisjes op het doolhof achter de haven, souvenirwinkels 7 dagen per week geopend. Restaurants met een Volendamse sfeer waar een belangrijk deel van de menukaart uit vis bestaat. Zo uit het water, vers op het bord.

Klederdracht?

Op hoogtijdagen en op de Volendamse dijk loopt nog een groot deel van de bevolking in het wereldberoemde kostuum. Zelf kun je ook in kostuum een foto laten maken. Voor de liefhebbers van watersport is Volendam een ideale plaats om te zeilen of te windsurfen. Wil je wel graag het water op maar je niet inspannen?

De Marken Express brengt je per boot naar Marken. Vanaf April tot eind oktober elk half uur een afvaart vanuit de Haven van Volendam.

De historische wandelpuzzelroute van Hotel Spaander neemt je mee naar de mooiste plekjes van Volendam.

In de Rokerij van Smit Bokkum kun je zien hoe de paling gerookt wordt. De Visafslag is in de zomermaanden geopend daar wordt de vis geveild als de vissersboten de haven in komen, alleen door de week in de morgen en aan het eind van de dag.

Buiten het dorp kun je de kaasboerderijen en klompenmakerij bezichtigen.

Diamantslijpen, een Amsterdams beroep, maar ook in Volendam te bezichtigen. Vergeet ook het museum niet! Oude vissersinterieurs, klederdracht en, uniek in de wereld, het Sigarenbandjes huisje.Je ziet, Volendam biedt je van alles en nog wat voor een leuke dag of langer verblijf.

Wil je wat meer informatie over Volendam neem dan contact op met de VVV Volendam. Voor 2,50 euro kun je een informatiepakketje aanvragen.

  • VVV
    Zeestraat 37
    1131 ZD Volendam  Tel 0299-363747
    Email: info@vvv-volendam.nl
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.