Dark Mode On / Off

Wandeling in de natuur gezonder dan sportschool

Wandeling in de natuur gezonder dan sportschool

De sportscholen schieten op dit moment dan wel als paddenstoelen uit de grond, toch is een wandeling in de buitenlucht per saldo gezonder.

Dat is gebleken uit een Brits onderzoek. Bewegen in de natuur zou beter helpen tegen bijvoorbeeld overgewicht dan bewegen in de sportschool. Mensen vinden bewegen in de buitenlucht vooral leuker dan binnen, waardoor ze het langer volhouden.

Het Nederlandse Staatsbosbeheer wil nu het groen bewegen dan ook gaan promoten. Zij stellen voor dat huisartsen groen bewegen op recept gaan verstrekken, iets wat tot nu toe nagenoeg niet gebeurt. Na bestudering van een 3000 consulten bleek dat in geen enkel consult de huisarts aan de patient voorstelde om in de buitenlucht te gaan sporten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen