Dark Mode On / Off

Makkelijker afvallen door de eetlust te verminderen!

afvallen

Afvallen | Gewoon minder eten en voldoende bewegen.

U kent dat gevoel wel, u wilt minder eten maar uw eetlust neemt steeds weer de overhand. Hoe meer u aan lijnen denkt, hoe meer u gaat eten! Teleurgesteld omdat u weer teveel gesnoept heeft, neemt u dan maar een stuk chocolade als troost. Een groot stuk.

Gewoon minder eten…

Wie wil afvallen, moet minder eten en meer bewegen. Het lijkt zo makkelijk, maar in de praktijk valt het vies tegen. Uw maag knort en ineens ziet u overal om u heen lekkere versnaperingen. Dat komt voornamelijk omdat er vaak te drastisch gelijnd wordt. Door te lange tijd niks te eten, neemt het hongergevoel alsmaar toe. Totdat het op een gegeven moment zo sterk is, dat u zich makkelijk laat verleiden door een calorierijke snack. Zorg daarom dat u met regelmaat eet en voorkom zo snacken.

Lees ook eens:
50 plus en buikvet kwijtraken

Houd uw hoofd erbij

Naast regelmatig eten is het van belang om bewust te eten. Dit doet u door de tijd te nemen wanneer u iets eet. Wie tijdens het computeren of tv kijken eet, zal ongemerkt meer eten dan iemand die bewust eet. De hersenen geven het lichaam een seintje, wanneer u verzadigd bent. Hierdoor neemt de eetlust af. Dit gebeurt sneller, wanneer u uw aandacht bij de maaltijd heeft. Goed kauwen en langzaam eten zorgen ervoor dat u minder eet, omdat u eerder een vol gevoel krijgt.

Altijd ontbijten

Begin iedere dag met een ontbijt. Dit zet uw spijsvertering in werking en stimuleert uw stofwisseling. U lichaam gaat hierdoor meer energie verbranden. Daarbij is het zo, dat u met een gevulde maag minder snel bezwijkt voor een gebakje bij de koffie. Neem in plaats daarvan tussen het ontbijt en de lunch één gezond tussendoortje. Dit kan variëren van een stuk fruit of groente tot een rijstewafel of een plak ontbijtkoek. Een handige vuistregel is om drie maaltijden en drie tussendoortjes per dag te gebruiken. Eet op vaste tijden, zodat u steeds goed weet hoe lang u nog moet volhouden tot het volgende eetmoment.

Vezels voor verzadiging

Een gezond dieet bevat onder andere veel volkoren producten, groente en fruit. Deze voedingsmiddelen bevatten vezels, welke een belangrijke rol spelen bij de eetlust. Vezels zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel na het eten en verminderen de eetlust. Ze nemen vocht op en zetten uit in de maag. Hierdoor zit u sneller vol. Tevens blijft een vezelrijke maaltijd langer in de maag dan een vezelarme maaltijd. Vervolgens prikkelen vezels de darmen, waardoor de stoelgang verbetert. U kunt extra vezels tot u nemen, door gebruik te maken van vezeltabletten.

Drink u slank

Naast gezond eten is voldoende drinken belangrijk. Kies het liefst caloriearme dranken, zoals water en thee. Deze vullen de maag, zonder calorieën te leveren. Om het uzelf makkelijk te maken kunt u een flesje water op uw bureau of de keukentafel zetten. Zo wordt u er steeds aan herinnerd om voldoende te drinken. Extra drinken ondersteunt tevens de werking van vezels, omdat deze vocht opnemen. Zo vangt u twee vliegen in één klap en gaat het afvallen dubbel zo snel!

Bent u benieuwd of u voldoende vitamines binnenkrijgt? Kijk op de website www.fitforme.nl en doe de gratis FitForMe voedingstest!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen