Dark Mode On / Off

Leuke fietstocht vanaf Emmen

Battlefield Fietstour

Niet een speciale route, maar wanneer het weer een lekkere dag is kun je een fantastisch tochtje maken vanaf Emmen.

Niet een speciale route, maar wanneer het weer een lekkere dag is kun je een fantastisch tochtje maken vanaf Emmen. Je fietst dan richting Nrd Sleen. Onderweg kom je langs de Kibbelkoele en het Ermerzand. ’s Zomers erg in trek bij toeristen. Hier kun je heerlijk zwemmen in de natuurlijke plassen.

Fiets richting het mooie dorp Sleen met zijn grote driebeukige kerk en dan richting Aalden/Zweeloo. Het zijn twee aparte plaatsen maar eigenlijk merk je dat niet zo. Oud-Aalden is aangewezen als beschermd dorpsgezicht en heeft prachtige Saksische boerderijen. Aalden trekt altijd veel toeristen door de aanwezigheid van het bungalowpark Aelderholt.

Vanaf Aalden kun je verder fietsen richting Meppen. Een oud dorp met uitsluitend mooie boerderijen. Vanaf Meppen fiets je naar Oosterhesselen, eveneens bijna gelijk aan Meppen, alleen heeft dit dorp zich uitgebreid met enkele nieuwbouwwijken. In het oude gedeelte zijn ook nog vele Saksische boerderijen te zien. Hier vlakbij ligt Havezathe De Klencke, een van oorsprong adellijk landhuis wat nu in beheer is van natuurmonumenten.

Van hier uit kun je terug fietsen naar Emmen. Al met al heb je dan zo’n 30 a 40 kilometer achter de rug.

Aanbevolen artikelen