Dark Mode On / Off

Te weinig controle bandenspanning

Juiste bandenspanning van groot belang.

Met het oog op de vakantie heeft de ANWB een steekproef gehouden onder zijn leden, met de vraag hoe vaak men de bandenspanning controleert. Ongeveer 40 procent geeft aan dit enkele keren per jaar te doen. Nog eens 40 procent controleert de bandenspanning iedere maand en 10 procent doet dit nooit omdat men ervan uit gaat dat dit door de garage gebeurt.

Toch geeft de ANWB het advies om de bandenspanning elke maand te controleren. Rijden met te zachte banden kost meer benzine, maakt meer lawaai, de banden slijten veel sneller en het is daarom dan ook een onnodige belasting voor het milieu.

Bron: zibb.nl – juli 2008

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen