Dark Mode On / Off

Reisverzekering biedt geen volledige vergoeding

reisverzekering vergoedt niet alles

Reisverzekering zal niet alles vergoeden na diefstal van smartphone of tablet.

De grootste online aanbieder van verzekeringen en financiële producten Independer.nl attendeert vakantiegangers erop dat een afgesloten reisverzekering niet wil zeggen dat ook daadwerkelijk alles wordt vergoed na diefstal of verlies. Meer dan 90 procent van de reisverzekeraars zal een smartphone bijvoorbeeld maar gedeeltelijk vergoeden. Ondanks de misschien veel duurdere aanschafprijs wordt door 69 procent van de reisverzekeraars maximaal 300 euro vergoed.

Ook de iPod, iPad, navigatieapparatuur en andere electronica kun je beter goed zuinig op zijn. Wanneer je een reisverzekering afsluit bij de reisorganisatie dan wordt deze in veel gevallen afgesloten bij Mondial, Unigarant of de Europeesche. Deze reisverzekeringen keren in geval van diefstal of verlies nog minder uit. Ben je je tablet of laptop kwijt dan ben je bij Unigarant het slechtste af. De voordeligste reisverzekering van Mondial keert maximaal 500 euro uit en de Europeesche maximaal 1.500 euro.

Neem je naast deze apparatuur ook nog een dure fotocamera en andere dure electronische apparaten mee met een waarde die boven de 1.000 euro uitkomt, wees dan extra voorzichtig. De reisverzekeraars hanteren maximale vergoedingen, wisselend per verzekeraar en per apparatuur. Diefstal of verlies zal ondanks een reisverzekering, dan ook altijd geld kosten. Berg je spullen dan ook goed op en laat ze niet zomaar achter onder de handdoek aan het strand of zwembad.

Bron: Independer

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen