Dark Mode On / Off

Vakantiehuisjes worden onvoldoende schoongemaakt.

vakantiehuisjes niet goed schoon

De Consumentenbond heeft op verschillende vakantieparken in ons land onderzocht, hoe het is gesteld met de schoonmaak van vakantiehuisjes. De conclusie na het beoordelen van dertig vakantiehuisjes blijkt dat er nog veel valt te verbeteren als het om de schoonmaak gaat. Een vakantiehuisje op het Vakantiepark Kijkduin in Den Haag kreeg zelfs een onvoldoende voor alle ruimten. Het vakantiepark behoort toe aan de Roompot parken. Ook een vakantiehuisje op Molecaten park de Leemkule in Hattem zou, ondanks dat het als schoonste huisje werd aangemerkt, nog wel een grondige schoonmaakbeurt kunnen gebruiken.

Badkamer en keuken

In een groot aantal onderzochte huisjes blijkt de badkamer en de grootste slaapkamer niet goed schoon te zijn. Op het eerste gezicht leek het alsof de keukens in de betreffende huisjes redelijk schoon waren maar toch werden op het aanrecht zoveel bacteriën aangetroffen waardoor deze nog viezer waren dan de toiletbril.

Controleren bij aankomst

De Consumentenbond raadt huurders van een vakantiewoning aan om bij aankomst een vakantiehuisje eerst goed te controleren. Wanneer men van oordeel is dat de schoonmaak niet voldoet aan de eisen moet men een verzoek doen aan de beheerder, om het huisje alsnog opnieuw schoon te maken. Wanneer een vakantiepark hieraan niet voldoet kan men een klacht indienen bij de geschillencommissie voor recreatie.

Bron: Nu.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen